Dünyayla İletişim Kurmak İstiyorsanız Konuşarak Öğreni Deneyin

İngilizce dünyanın kabul ettiği evrensel dil olarak karşımıza çıkmaktadır. Dünyada yaklaşık 500 milyon kişinin konuştuğu dil olan İngilizce tam anlamıyla bilmeyen kişileri de hesaba katarsak neredeyse dünyanın yarısı tarafından bilinmekte ve iletişim kurulabilmektedir. Bunun insana getirdiği faydayı söylememize gerek yok herhalde. Teorik olarak tek bir dil bilerek yurtdışında konuştuğunuz her iki kişiden birisi ile anlaşma şansınız var. Peki niçin evrensel dil İngilizce oldu? Sanayi devrimi ve sonrasında üretim ve iş sektörünün büyük bölümü İngiltere üzerinden çıktığı için gelişmek ve sanayileşmek isteyen devletler ya da kişiler bu dili öğrenmek durumunda kaldılar. Ayrıca görece olarak öğrenmesi kolay bir dil olduğu için de İngilizce avantajlı duruma geçti. Sanayileşme ile başlayan süreç artık bir alışkanlık haline geldiği ve daha iyi bir alternatif olmadığı için de İngilizce günümüzde dünyada en çok konuşulan dillerden birisi haline gelmiştir. Bunu ülkemizde de görebiliriz. Artık iş başvuruları sırasında İngilizce bilmeyen hemen hiç kimseyi işe kabul etmiyorlar. Çünkü iş dünyası da bir girift gibi iç içe girdiği için muhakkak İngilizcenin gerekeceğini biliyorlar. En basit olarak yabancı bir kişi ile diyaloğa giremeyecek dahi olsanız işinizi yaparken kullanacağınız alet edevatların kullanma kılavuzu da temel olarak İngilizce yazıldığı için bir şekilde bu dili öğrenmek ve anlamak gerekmektedir.

Peki, nasıl İngilizce öğrenebiliriz? Hem çalışıp hem kursa gidecek vaktimiz yok, vaktimiz olsa bile İngilizce kursları gereğinden fazla pahalı diyebilirsiniz. Bunun için çözümümüz tabii ki aranan her şeyin bulunduğu internet ortamı. Yazımızın başında da belirttiğimiz üzere İngilizcenin kolay öğrenilebilen bir dil olması bunu kendi kendimize öğrenmeyi de yapılabilir hale getirmektedir. Örneğin http://www.konusarakogren.com/blog/ingilizce-1den-100e-kadar-sayilar/ internet adresine bir göz atalım. Hem sayıların İngilizce karşılıkları hem de okunuşları verilmiş. Niçin? Çünkü konuşmadığınız sürece bilmenin bir faydası yok. Hepimiz duymuşuzdur “Ben İngilizceyi anlıyorum ama konuşamıyorum” cümlesini. İşte bu site yardımıyla konuşarak pratik kazanacak ve akıcı bir şekilde İngilizce iletişim kurabileceksiniz. Dahası bunun gibi oldukça çok materyal site içerisinde yer almaktadır. İngilizce öğrenmek için bundan daha etkili bir yol düşünemiyorum. Yapılması gereken tek şey gün içinde birkaç saatinizi ayırarak öğrenmeye hevesli olmak.

İngilizce konuşmayı temel olarak öğrenirken ve öğrendikten sonra yapılması gereken en önemli şey kelime öğrenmektir. Çünkü yeni öğrenilen bir dilde kalıpları ve cümle yapılarını biliyor olabilirsiniz ancak farklı kelimeler ve hatta belki deyimler öğrenerek konuşmanızı zenginleştirebilir ve daha etkili bir iletişim kurabilirsiniz. Tabii ki bunun için gündelik hayatta sıklıkla kullanılan kelimeler gibi örneğin su kemeri anlamı gibi kelimeleri de öğrenerek kendinizi geliştirebilirsiniz. Ayrıca İngilizce dilinde Türkçe anlamını bildiğiniz bir kelimenin birden fazla kullanım yeri olabildiği için ne kadar bilirseniz o kadar gelişirsiniz.